perjantai 31. toukokuuta 2013

Pihakuvia

Pitkästä aikaa otin kameran mukaan pihalle. Inspiraationa mahtavat kukkivat omenapuut. Sireeni kukkii myös mutta ei vielä ihan täydessä loistossaan. Kuvat on pari päivää sitten otettuja, nyt on sireenitkin kokonaan kukassa. Noita sireenipuskia löytyy pihasta 4 ja tuoksu on ihan mieletön :)


Kaivon pumppu kaipaisi maalaamista, ja kaivon ympärille olisi tarkoitus joskus tehdä jonkinnäköinen kehikko.. Tuosta on kätevä ottaa kasteluvesi, ei tarvitse kantaa sisältä. Ikkunanpokien maalaus on tämän(kin) kesän työlistalla.. 
Otin kuvan myös keittiön ikkunasta, syksyllä voin poimia omenoita suoraan siitä :)


Koiratkin ovat viihtyneet pihalla kun on ollut niin hyvä keli: Almaa en uskalla pitää vapaana mutta pienemmät koirat voivat olla kunhan niitä vahtii.Ja vielä kuva kirsikkapuusta, jossa oli muutama kukka mutta en ehtinyt kuvaamaan niitä. Olisikohan tuo nyt 4 vuotta vanha puu ja viime vuonna teki ensimmäisen kirsikan. Ja siis vain sen yhden, toivottavasti tänä vuonna tulisi edes kaksi :) Pienen aidan takana kirsikkapuun juurella on pensasmustikoita. Aidan siirsin toisesta paikasta ja sitä ei tietenkään ollut tarpeeksi, täytyy toivoa että tuota tulee tänäkin vuonna Lidliin myyntiin.. Taustalla komeilee komposti :D Ja muutama marjapuska


Pihalta löytyy edellisten omistajien jäljiltä omenapuita, luumupuu, puna- ja mustaherukkaa, karviaisia ja marja-aronia, kaikki tekevät vielä satoa. Marja-aronioita en osaa käyttää, en ole tykästynyt makuun, ja omenoita tulee reilusti yli oman tarpeen. Itse olen istuttanut kirsikkapuun, pensasmustikoita, pari marjapuskaa lisää, karhunvadelmaa ja puutarhavadelmaa. Naapurin tontilla on mahtavan iso kirsikkapuu ja tyrnejä, toiveissa on siis että minunkin kirsikkapuu vielä menestyy. Ja tyrnejä olen ajatellut ostaa..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti